Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,20 Ft
Euró
395,07 Ft
Font
466,99 Ft
Bitcoin
60,850 $

Folyóba zuhant egy iskolabusz, legalább hét ember életét vesztette nyugat-szíriában

A hatóságok egyelőre még vizsgálják a baleset körülményeit.

...svg content...Fotó: Youtube / GMA Network
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Tragikus baleset történt csütörtökön az északnyugat-szíriai Darkush közelében, amikor egy iskolabusz letért az útról és az Orontes folyóba zuhant. A baleset következtében legalább hét ember meghalt és húszan megsérültek, többségükben gyerekek.

A Fehérsisakosok néven ismert helyi polgári védelmi szervezet közleménye szerint a mentőcsapatok mintegy hat órán át keresték a túlélőket a sziklák mentén és a folyóban, számolt be róla az AP. Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

Dr. Ahmad Ghandour, a sérülteket fogadó darkush-i kórház orvosa elmondta, hogy a szerencsétlenül járt buszon utazó diákok és tanárok egy árváknak fenntartott iskolából érkeztek.

A térség lakosainak nem sok nyugalom jutott az utóbbi időben, ugyanis a Szíriában zajló polgárháború, valamint a tavaly Törökországot és Szíriát sújtó 7.8-es erősségű földrengés is éreztette hatását. Az ellenzék által ellenőrzött térségben mintegy 5.1 millió ember él, akiknek többsége a 14 éve tartó polgárháború alatt többször is elhagyni kényszerült már otthonát.