Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Nyomasztó számok: 3 milliárd dolláros veszteség az HBO-nál

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. november 16. - 23:28

A vezérigazgató szerint túl sok pénzt (egészen pontosan 7 milliárd dollárt) szórtak el a tartalmakra 2021-ben, így most mérlegelniük kell, hogyan tovább.

A Deadline szerint a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav nemrégiben elárulta, hogy az HBO tavaly 3 milliárd dollárt vesztett, ugyanis nem sikerült elegendő bevételre szert tenniük a tartalmakra költött hatalmas összegek után.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A megjegyzése azután hangzott el, hogy a költségcsökkentő intézkedések miatt számos saját gyártású sorozatot töröltek az HBO Max kínálatából, a legnagyobb veszteséget pedig az animációs tartalmak szenvedték el.

Zaslav azt is elmondta, hogy jelenleg 30 millió embert tudnak megszerezni az Eufóriának köszönhetően, ők azonban két hónap alatt ledarálják a sorozatot, aztán távoznak a platformról, így adódik a kérdés, hogy akarnak-e valamiféle ösztönzővel előállni a nézők becsalogatására.

Több lehetőség is felmerült

Állítása szerint számos olyan cég van, amely egész évben maga mellett tudja tartani az embereket, az HBO pénzügyeit illetően pedig arra utalt, nem is tudja, látott-e már valaha ehhez hasonlót – számolt be a GameSpot.

Kifejtette, hogy a vállalat 2019-ben 2,5 milliárd dollárt költött, s abban az évben pontosan ugyanekkora nyereségre tettek szert, míg 2021-ben bő 7 milliárd dollárt szórtak el, s ezután 3 milliárd dolláros veszteségük lett.

A vezetőség felvetette, hogy a kínálat egy részét más streamingszolgáltatóknak is eladhatnák, illetve a saját gyártású tartalmak nem kizárólagos felhasználási jogait, amelyek nem annyira népszerűek a többi sorozathoz vagy filmhez képest.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.