Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Belerohant egy nyerges vontatóba, maradandó fogyatékosságot eredményező balesetet okozott

Megtörtént a vádemelés a férfi ellen.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki az M5-ös autópályán nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte lassító jármű mögött, emiatt autóját jobbra kormányozva belerohant egy álló nyergesvontatóba.

A vádirat alapján a kecskeméti férfi 2022. május 25-én, délután, az M5-ös autópálya külső forgalmi sávjában Szeged irányába vezette autóját, amiben hárman utaztak, ám nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte közlekedő és lassító jármű mögött, ezért a baleset elhárítása érdekében autóját jobbra kormányozva fékezett.

A manővernek az lett a vége, hogy belerohant a leállósávban műszaki okok miatt várakozó nyergesvontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénybe. A baleset következtében a biztonsági övet használó jobb első utasa életveszélyes sérüléseket, a biztonsági övvel nem rögzített hátsó utasok maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedtek, míg a kecskeméti sofőr csak könnyebben sérült meg.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.