Dollár
431,86 Ft
Euró
423,55 Ft
Font
482,91 Ft
Bitcoin
20,069 $

Az Nvidia szerint a Grace szuperchippel leigázhatják a konkurens processzorokat

Nvidia
not image

Kulcsár Péter

2022. április 11. - 15:58

Ha hihetünk a zöldek marketingeseinek, akkor az új lapka kétszer erősebb lesz, mint az Intel Ice Lake Xeon CPU-i.

A legutóbbi GTC 2022 konferencia során rántotta le a leplet az Nvidia a Grace CPU-ról, amelybe összesen 144 Arm magot pakoltak, létrehozva egy olyan platformot, ami az óriáscég szerint elég erős ahhoz, hogy felforgassa a hagyományos szerverpiacot.

Soron kívül Orosz külügy: a fegyverek szállításával az USA vérbe fojtja Ukrajnát

A Tom’s Hardware elemzéséből kiderült, a Grace akár 50 százalékkal nagyobb teljesítménnyel kecsegtethet, mint az Intel Xeon processzorai, és bár 2023 elején kerül csak forgalomba, állítólag minden idők legerősebb egységévé avanzsálhat.

Az előzetes tesztek során bebizonyosodott, hogy a GPU-piacról kitörni kívánó Nvidia szuperchipje gyorsaság és energiatakarékosság tekintetében is megveri az Intel csúcslapkáját, előbbinél kétszeres, utóbbi esetén 2,3-szoros gyorsulást prognosztizáltak.

Természetesen óvatosnak kell lennünk, ha a gyártók által megadott benchmarkokról beszélünk, mivel aszerint változtathatják őket, hogy a lehető legjobb fényben tüntessék fel magukat.

Mindenestre jó hír, hogy ha ezek a teljesítménymérési adatok pontosak és később megismételhetők lesznek, akkor az Nvidiának megvan az esélye arra, hogy megszerezze az igencsak jövedelmező szervergépek piacának egy részét, és kihasítson belőle magának egy nagyobb szeletet.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja