Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

NÚSZ: már videóhívással is lehet ügyeket intézni

A lépés egyszerűbbé teszi az ügyintézést és időt takarít meg a társaság ügyfeleinek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Új ügyfélkapcsolati csatornát nyitott az e-matricával és pótdíjjal kapcsolatos ügyek intézéséhez a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) – áll a vállalat csütörtöki sajtóközleményében, amit az Index szúrt ki. A videós ügyintézésre számos e-matricával kapcsolatos ügytípus esetében van lehetőség. Egyúttal felidézik: a NÚSZ Zrt. ügyfelei igényeihez igazítva kezdte el átalakítani ügyfélszolgálati tevékenységét még tavaly nyáron. A folyamat alkalmával a személyes ügyintézés helyett a sokkal inkább idő- és energiatakarékos elektronikus megoldásokra helyezi a hangsúlyt a társaság.

„A tesztüzem a tavalyi év végén indult, és az első hat hónap tapasztalatai kifejezetten pozitívak. Az ügyfelek örülnek a lehetőségnek és élnek is vele, amit az ügyfél-elégedettségi szint (4,83/5) is alátámaszt” – összegezte az első eredményeket dr. Bozóky Alex, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „anélkül, hogy hivatalosan meghirdettük volna a lehetőséget, több mint 4 és fél ezer megkeresést kaptunk a nemzetiutdij.hu oldalunkon keresztül elérhető új ügyfélkapcsolati csatornánkon fél év alatt, a rekordhívásszám napi 88 volt”. Míg a részleteket illetően arra is kitértek: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. videós ügyfélszolgálata a nemzetiutdij.hu oldalon a „Videóhívás” gombra kattintva érhető el hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, magyar nyelven. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

Az új megoldással akár külföldről is könnyebben, gyorsabban, gördülékenyebben lehet ügyeket intézni a társaságnál. Persze bizonyos feltételek teljesülésére is szükség van, ennek kapcsán azt írják a közleményben: a videós ügyfélszolgálat igénybevételéhez olyan eszközre van szükség, amely képes a videóhívásra, rendelkezik kamerával, hangszóróval és mikrofonnal. A társaság az eddigi tapasztalatok alapján a mobiltelefon helyett a számítógép, laptop használatát javasolja, mivel az ügyintézéskor be kell mutatni a személyes és járműadatok megerősítéséhez szükséges dokumentumokat, és ezt könnyebben, kényelmesebben lehet megtenni ezen eszközök használata mellett. Mindemellett hozzáteszik azt is:

A videós ügyintézési csatornán lehetőség van többek között e-matrica másik járműre történő átírására, a vásárláskor tévesen rögzített rendszám vagy felségjel javítására maximum 3 karakter erejéig, pótdíjkedvezmények igénybevételére, mint a pótdíj éves országos e-matricával történő kiváltására vagy pótdíj-maximalizálási kérelem benyújtására, téves detektálással, esetleg e-matrica-igazolással kapcsolatos ügyintézésre, továbbá részletfizetési kérelem benyújtására. Az online felületen közvetlenül lehetőség van az esetleges ügyintézési díj és a pótdíj befizetésére is, bankkártyával, biztonságos banki felületen keresztül – magyarázzák.

Mint azt már korábban megírtuk, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter új tervezetet nyújtott be az állami tulajdonú útdíjrendszerek kezelésének módosítására. Az új kormányzati javaslat jelentős változásokat irányoz elő az elektronikus útdíjszedési rendszerek és a kapcsolódó hálózati infrastruktúrák kezelésében. A tervezet célja az állami tulajdonú útdíjrendszerek működtetésének és felügyeletének újraszervezése. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy kiderült, hogy úszhatják meg az autópálya-matrica nélkül autózók a bírságot, továbbá arra is fény derült, hogy tavaly mennyi bírságot kaptak a magyarok és a külföldiek.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.