Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Fontos adatokat közölt az NNK a koronavírusról

Fotó: Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Stagnáló adatokról számolt be az NNK a koronavírus örökítőanyagának koncentrációjáról.

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján. Azt írták, hogy tovább folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjában.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A korábban tapasztalt csökkenés megállt, az országos átlagkoncentráció-értékekben ismét stagnálás figyelhető meg – közölték a 7. heti eredmények alapján. A vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, emelkedés Békéscsabán, Győrben és Salgótarjánban tapasztalható, míg csökkenés Egerben mutatható ki.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy településen – Egerben, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán – a mérsékelt, míg a többi 18 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

(MTI)