Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

NN City Run futóverseny: így változik a közlekedés vasárnap Budapesten

Futóverseny miatt módosul a közlekedés Budapesten.

Fotó: MTI/Kovács Attila
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BKK tájékoztatása szerint március 24-én, vasárnap rendezik meg a 3. NN City Run Budapest futóversenyt a Várkert Bazár környékén és a budai alsó és felső rakparton valamint a Szabadság hídon, ennek nyomán pedig közlekedési változásokra és lezárásokra kell készülni a környéken.

A társaság arról tájékoztatott, hogy a korlátozások érintik a közösségi közlekedést is, a kiskörúti 47-es és 49-es villamosok napközben csak a budai oldalon közlekednek, Dél-Buda és a pesti oldal között elsősorban az M4-es metró igénybevételét ajánlják.

Közúton a következő közlekedési korlátozásokra lehet számítani vasárnap:

  • március 23-án, szombaton üzemzárástól március 24-én, vasárnap 16 óráig lezárják a Várkert rakpartot és a villamosvágányokat is;
  • március 24-én, vasárnap 0:01-től 17 óráig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát;
  • március 24-én, vasárnap 7 órától 14:30-ig lezárják a Szabadság hidat;
  • március 24-én, vasárnap 7 órától 15 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között, a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között, a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között. A Szent Gellért rakparton a Szabadság híd és a Döbrentei tér között a gépjárművek a villamosvágányon közlekedhetnek.

A közösségi közlekedésben pedig a következő változások várhatók:

március 24-én, vasárnap 16 óráig

  • A 19-es villamos a Bécsi út / Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között közlekedik.
  • A 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és a Margit körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.

március 24-én, vasárnap 7 és 15 óra között:

  • A 107-es és a 133E autóbusz pesti végállomásuk felé terelve, a Karinthy Frigyes út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Szent Gellért rakpart útvonalon közlekednek.
  • A 47-es és a 49-es villamosok csak Budán, a dél-budai végállomások és a Döbrentei tér között közlekednek. Pest és Buda között elsősorban az M4-es metró igénybevételét ajánlják.