Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Nincs vészhelyzet a Nemzetközi Űrállomáson, csak egy kiképzési gyakorlat anyaga szivárgott ki

A kiszivárgott hanganyag kapcsán azonnal magyarázkodásra kényszerült a NASA, s megnyugtattak mindenkit, nincs vészhelyzet az űrállomáson.

...svg content...Fotó: NASA
Világűr
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters jelentése szerint a NASA véletlenül tett közzé egy hanganyagot egy kiképzési gyakorlatról, mely arról szólt, hogy egy asztronautát nyomásvesztés miatti betegséggel kezelnek a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

A kiszivárgott hanganyag nyomán azonnal beindultak a találgatások a közösségi médiában és pillanatok alatt eltrjedt a hír, miszerint nagy a baj az űrállomáson. Az alábbi, a NASA élő YouTube-csatornáján elérhető hangfelvétel alapján az űrhajós dekompressziós betegség tüneteit próbálják kezelni oly módon, hogy oxigént adnak neki és megkísérlik ráadni a szkafanderét is: Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A dekompressziós betegség során az űrhajósok vérében nitrogén, vagy valamilyen más gázbuborék alakul ki a légnyomás változása miatt. Ez az állapot rendkívül veszélyes, akár halálos kimenetelű is lehet.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.