Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Fotó: Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A MOKSZ elnöksége valószínűleg december 20-án ül össze, hogy aztán bejelentést tegyen a gyorskorcsolyázók távozásáról. 

Több portálon vezető hír lett az, hogy a Liu-fivérek és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) megegyezet, amely értelmében az olimpiai bajnok testvérek ingyen távozhatnak. 

A Mandiner azonban megbízható információk alapján úgy tudja, hogy még nem született megállapodás, és az „ingyenes távozásról” szóló információ egyelőre csak merő találgatás. 

Hozzáteszik, hogy az egyeztetések jelenleg is zajlanak, hogy pontosítani tudják a pénzügyi kalkulációkat, és valószínűsíthető, hogy a MOKSZ elnöksége december 20-án ül össze, hogy aztán bejelentést tegyen a gyorskorcsolyázók távozásának mikéntjéről. 

A testvérek elérnék, hogy ne kelljen fizetniük 

Eddig úgy tűnt, hogy vissza kell fizetniük azt az összeget, amelyet a legutóbbi olimpiai ciklusban kaptak felkészülési támogatásként. Az Index arról írt, hogy ez 710 millió forint, a Mandiner viszont jóval kevesebb. 

Valószínűsítik, hogy az adhatta a lökést, hogy lezártnak tekinthessék az ügyet, hogy a Liu-testvérekkel közös fotót posztolt Orbán Viktor miniszterelnök, azonban még nem született az elengedésükről sem hivatalos döntés. 

Megjegyzik, hogy a szövetség is kifejezte köszönetét a fivéreknek a történelmi eredményekért, és azt kérték mindenkitől, hogy ebből a perspektívából tekintsenek a Liu-fivérek megismételhetetlen sporttörténeti eredményeire. 

Viszont máris meglehet az első áldozata a távozásuknak, ugyanis a Mandiner úgy tudja, hogy Telegdy Attila, akit csak Totóként ismernek a szakmában, távozik. A gyorsasági korcsolya-szakember, korábban a gyorsasági szakágat, majd a junior gyorsasági szakágat felügyelte a MOKSZ-ban.