Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Hivatalos: szögre akasztja sisakját a 44 éves NFL-legenda

Tampa, 2021. február 8. Tom Brady, a Tampa Bay Buccaneers irányítója gyerekeivel és a szurkolókkal ünnepel, miután a csapata 31-9-re gyõzött a Kansas City Chiefs ellen az Egyesült Államok amerikaifutball-bajnokságának döntõjében, a Super Bowlon a tampai Raymond James Stadionban 2021. február 7-én. MTI/EPA/Erik S. Lesser
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Itt a vége! Az elmúlt napokban bizonytalanság övezte a visszavonulásával kapcsolatos kérdéseket, azonban immár hivatalossá vált Tom Brady döntése.

Noha „alig pár órája” Brady azt mondta, még nem döntött a visszavonulásáról, nem sokkal ezelőtt az Instagram-on keresztül bejelentette, befejezi több mint két évtizeden keresztül átívelő pályafutását az NFL-ben.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A 2000-ben draftolt Brady a sportág történetének legeredményesebb játékosaként, a legtöbb győzelemmel és a legtöbb passzolt yarddal, háromszoros MVP-ként, hét bajnoki gyűrűvel a háta mögött búcsúzik.

A világhírű irányító múlt héten még pályára lépett, a Los Angeles Ramstől elszenvedett vereség volt az utolsó meccse, az ESPN korábban kiszivárogtatott információi szerint ezután hozta meg a nehéz döntést.

Hosszú pályafutása során a New England Patriots játékosaként ismerte meg nevét a világ, majd két évtizedet követően, 42 évesen igazolt Floridába, a Tampa Bay Buccaneers-hez.

Brady többször hangoztatta már, hogy nem tudja, hol az út vége, sokan úgy gondolták, hogy a Patriotsból fog visszavonulni, de jól mutatja, mekkora motiváció dolgozott benne, hogy a Tampában is képes volt a megújulásra, tavaly pedig a nagydöntőt is megnyerte a csapattal.

Brady ugyan korábbi nyilatkozataiban említette, hogy kissé tart attól, mihez is kezd majd karrierjének befejezése után, de biztosak lehetünk abban, hogy az NFL ikonja – mint korábban oly sokszor – most is a legjobb döntést hozta, amikor az egészségét és a családját helyezte a futball elé.