Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

A Netflix a jövőben nem közli előfizetőinek számát, a bevétel elmaradt a várakozásoktól

Várható volt, hogy lesz némi mozgás az előfizetőknél a jelszómegosztás tiltása után, most pedig a számok is nyilvánosságra kerültek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Venti Views
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Netflix részvényei pénteken 6,22 százalékkal 572,58 dollárra csökkentek a tőzsdén, miután a vállalat váratlanul közölte, hogy a továbbiakban nem közöl előfizetői számokat, míg a második negyedéves bevételi előrejelzése elmaradt a Wall Street várakozásaitól.

A streamingszolgáltató folyó negyedévre vonatkozó bevételi előirányzata elmaradt az elemzők 9,54 milliárd dolláros átlagos becslésétől. Ennek nyomán pedig bejelentette, a 2025-ös első negyedévtől kezdve már nem közöl előfizetői számokat negyedévente. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Elemzők szerint ugyanakkor vitatható lehet a vállalat azon lépése, hogy nem hozza nyilvánosságra az előfizetői számokat. Mark Mahaney, az Evercore ISI szakértője ennek kapcsán megjegyezte, a bejelentés nem volt „borzasztóan meglepő”, ennek ellenére „pökhendi” döntésnek érzi a Netflix részéről.

A Netflix vezetői arra ösztönözték a befektetőket, hogy a vállalat előrehaladásának értékelésekor a bevételre és a működési árrésre összpontosítsanak, ne pedig az ügyfélszámok növelésére. Sophie Lund-Yates, a Hargreaves Lansdown vezető részvényelemzője a jelszómegosztás tiltása és annak következményei kapcsán úgy fogalmazott:

„A Netflix profitál az olcsóbb, hirdetéssel támogatott előfizetési szintjéből, ami segít olyan ügyfeleket meghódítani, akik egyébként pénzügyi aggályok miatt távol maradnának a platformtól.”

A Netflix közölte, hogy reklámokkal tűzdelt csomagjának köszönhetően az első negyedévben 9,3 millió új ügyfelet sikerült megnyernie, ami közel kétszerese az elemzők előrejelzésének, így az előfizetők globális száma március végére 269,6 millióra emelkedett.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.