Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

A Netflix 2,5 milliárd dollárt fektet be dél-koreai tartalmakba

Fotó: Unsplash/Ravi Sharma
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Úgy tűnik, olyannyira népszerűek a dél-koreai tartalmak a stremingszolgáltató kínálatában, hogy 2,5 milliárd dollárt sem sajnálnak további befektetésekre.

A France 24 jelentése szerint Ted Sarandos, a streaming-óriás vezérigazgatója bejelentette, hogy a következő négy évben összesen 2,5 milliárd (!) dollárt kívánnak befektetni dél-koreai tartalmak gyártásába. Sarandos azt követően jelentette be a gigaberuházást, miután személyesen találkozott a dél-koreai elnökkel Washingtonban.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Mint ismert, az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert a Netflixen a dél-koreai tartalmak, a hype pedig a 2019-es Élősködők című filmmel indult, majd a 2021-es Nyerd meg az életed (Squid Game) című sorozattal robbant be igazán.

Dél-Korea az elmúlt években egyértelműen megszilárdította globális kulturális státuszát, ami nem meglepő, hiszen alkotásaik kreatív és olykor meghökkentő történeteket mesélnek el. Sarandos a beruházás kapcsán megosztotta:

„A Netflix örömmel erősíti meg, hogy 2,5 milliárd dollárt fogunk befektetni Koreában, beleértve koreai sorozatok, filmek és műsorok készítését a következő négy évben. Ez a beruházási terv kétszerese annak az összegnek, melyet a Netflix a koreai piacra fordított azóta, hogy 2016-ban elindítottuk szolgáltatásunkat az országban.”

A vezérigazgató hozzátette, a Netflix „nagyon bízik” abban, hogy a dél-koreai művészek továbbra is nagyszerű történeteket fognak elmesélni, példaként említve az olyan globális sikereket elért alkotásokat, mint például a 2022-es Dicsőség (The Glory), vagy a Physical: 100 című valóságshow.