Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Népszerű a visszaváltási rendszer, már a 10 milliót is meghaladta a visszaváltott palackok száma

Elérte a 10 milliót a MOHU REpont rendszerében visszaváltott palackok száma, ami azt jelzi, hogy előszeretettel használják azt a vásárlók.

...svg content...Fotó: MOHU
Gazdaság

Kiss László

Szerkesztő

A MOHU szombati közleménye szerint jelentős mérföldkőhöz érkezett a REpont visszaváltási rendszer, a visszaváltások száma ugyanis meghaladta a 10 milliót. A szám az utóbbi időben rohamosan nőtt, az elmúlt napokban már napi félmillió fölé emelkedett a visszaváltások mennyisége.

A növekedés hátterében az új szabályozás áll, amely július 1-jétől kötelezővé tette az italgyártók számára a visszaváltható csomagolások használatát. Ennek eredményeként egyre több visszaváltható palack, üveg és doboz jelenik meg a boltok polcain. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

A MOHU REpont automaták januárban kezdték meg működésüket, jelenleg 3000 automata üzemel országszerte, főként a 400 négyzetméternél nagyobb üzletekben, ahol ezek telepítése kötelező. Emellett 1000 kisebb üzlet csatlakozott a kézi visszaváltási rendszerhez.

A vállalat tájékoztatása szerint a gyártók egy féléves átmeneti időszakot kaptak az új rendszerre való átállásra, ennek következtében még hónapokig találkozhatnak a vásárlók nem visszaváltható csomagolásokkal is, de az 50 forintos logóval ellátott, visszaváltható termékek aránya folyamatosan nő.

A visszaváltás folyamatát a REpont mobilalkalmazás is segíti, amely lehetővé teszi a csomagolások azonosítását és a legközelebbi visszaváltási pont megtalálását. Az alkalmazás egyedülálló funkciója, hogy a felhasználók közvetlenül a bankszámlájukra utaltathatják a visszaváltási díjat.

Az automatáknál a vásárlók három lehetőség közül választhatnak a visszaváltási díj felhasználására: levásárolható vócser, bankszámlára utalás vagy jótékonysági célra való adományozás. A kisebb boltokban, ahol nincs automata, kézi visszaváltásra is van lehetőség.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.