Clouds
21 Budapest
Dollár
359,30 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
23,729 $

Mióta itt jártál:

Nepáli légi-katasztrófa: már csak két utast keresnek

TÉMÁK:
#Nepál
Fotó: Mentőalakulatok tagjai vizsgálják a roncsot az előző napon Pokharában történt repülőszerencsétlenség helyszínén 2023. január 16-án. A Yeti Airways nepáli légitársaság belföldi járaton közlekedő utasszállító repülőgépe 72 emberrel a fedélzetén a repülőtér közelében zuhant le, a balesetben legkevesebb 67 ember életét vesztette. A tragédia miatt Nepálban nemzeti gyásznapot rendeltek el. MTI/AP/Yunish Gurung
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy egyetlen túlélője is legyen a nepáli légi-katasztrófának, de két utast még mindig nem találnak.

A nehéz terepviszonyok és a mostoha időjárási körülmények akadályozzák a mentési munkálatokat Nepálban, Pokhara közelében, ahol pár nappal ezelőtt lezuhant egy utasszállító repülőgép, 72 emberrel a fedélzetén.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

Többek között már kereső drónokat is bevetettek annak érdekében, hogy mindenkit megtaláljanak. Eddig csak holttesteket találtak az egységek, és szinte semmi esély nincs arra, hogy túlélőkre bukkanjanak.

Időközben előkerült a gép feketedoboza és a pilótafülke hangrögzítője, ami válaszokat adhat a katasztrófával kapcsolatban. Két utast még mindig nem találnak, akik valószínűleg a többiekhez hasonlóan életüket vesztették a becsapódás után.

Két embert továbbra sem találnak

A mentőegységek egy része egy 200 méter mély szurdokba ereszkedett el, hogy felkutassák az eltűnt utasokat. A sűrű köd miatt komoly nehézségekkel találták szembe magukat a szakemberek, de nem adják fel.

A mentőegységek hétfőn további két holttestet találtak, mielőtt a keresést a halványuló fényviszonyok miatt szüneteltették – írja az Al Jazeera. Az utasok között kisgyerekek is voltak, akik szörnyű halált halhattak.

Továbbra sem adtak tájékoztatást arról, mi okozhatta a tragédiát. Az időjárási viszonyok a katasztrófa idején ideálisak voltak, így az valószínűleg nem volt hatással a szörnyű események sorozatára..