Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Nemzeti Színház-baleset: Horváth Lajos Ottó inkább a peren kívüli egyezséget preferálja

Még mindig nem történt megállapodás a Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán.

...svg content...Fotó: Horváth Lajos Ottó színművész a Nemzeti Színház 2023/24-es évadáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2023. május 26-án. MTI/Hegedüs Róbert
Baleset

Szabó Kata

Szerkesztő

A Nemzeti Színházban történt szerencsétlen baleset ügyében látszólag megindult a rendezés folyamata. Miután a színház belső vizsgálata lezárult, a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a teátrumban szolgálatot teljesítő ügyelőt, akinek a díszlet biztonságának felügyelete volt a feladata.

A helyzet azonban meglehetősen feszültté vált a társulaton belül, többen amiatt aggódnak, hogy a felelősség végül egyetlen személyre hárul majd, miközben a baleset körülményei jóval összetettebb okok mentén alakultak ki. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Közéjük tartozik az egyik érintett, Horváth Lajos Ottó is, aki emiatt inkább a peren kívül egyezne meg a Nemzeti Színházzal. „Ügyfelem már korábban kikötötte, nem szeretné, hogy a gyanúsítottból vádlott legyen, és bárki büntetőbíróság elé kerüljön a szerencsétlen baleset miatt” – nyilatkozta dr. Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó ügyvédje.

Az ügyvéd hozzátette: „Hisszük, hogy nem csupán egy ember felelős a történtekért, ezért mediáció keretein belül a jóvátétel jogával szeretnénk élni, amely lehet bocsánatkérés és/vagy pénzbeli kártérítés, de nem minden esetben. A kártérítési ügy részleteiről nem nyilatkozhatunk, de változatlanul bízunk abban, hogy győz a józan ész és peren kívül meg tudunk egyezni”, idézte az ügyvédet a Blikk.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.