Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

A német külügyminiszter Izraelbe utazik a további eszkaláció elkerülése érdekében

Annalena Baerbock utazásának célja, hogy megerősítse, Németország támogatja Izraelt, s enyhítse a feszültséget az iráni támadások után.

...svg content...Fotó: MTI/AP/DPA/Fabian Sommer
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden Izraelbe utazik, hogy megerősítse Németország támogatását és enyhítse a feszültséget. A keddi utazás céljáról a közösségi médiában közzétett bejegyzésében számolt be:

„Irán a Közel-Keleten élő összes ember sorsával játszik, és egy egész régiót a szakadék szélére sodort. A cél most az, hogy Iránt további eszkaláció nélkül megállítsuk. Irán további erőszakot szító terve nem működhet. Izrael teljes szolidaritásunkat élvezi, és számíthat ránk. Nem feledkezünk meg arról a sok tucat izraeli túszról sem, akiket még mindig fogva tartanak a Hamász alagútjaiban. Őket végre szabadon kell engedni.” Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Az Al Jazeera szerint Baerbock hozzátette, hogy Németország nem feledkezett meg a gázai emberekről sem, akiknek „továbbra is mindenből hiányt szenvednek”, hangsúlyozva, hogy „túl kevés segély érkezik”, Németország azonban „keményen dolgozik azon, hogy több segélyszállítmány érkezzen”. Megjegyezte, ez a másik ok, amiért kedden ismételten Izraelbe utazik.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.