Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Nem válaszhatnak többé külföldi feleséget a szaúdi férfiak

A szaúdi férfiaknak mostantól kétszer is meg kell gondolniuk, kit kívánnak feleségül venni. Vagy kiket.

...svg content...Fotó: Gabby Orcutt/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Szaúd-Arábia megtiltotta férfi állampolgárainak, hogy pakisztáni, bangladesi, csádi vagy mianmari nőt vegyenek feleségül. Nem hivatalos becslések szerint félmillió nő él jelenleg a királyságban a négy felsorolt ország állampolgárai közül

Azon férfiak, akik a tiltás ellenére külföldi származású nőt kívánnak feleségül venni, szigorúbb előírásokra számíthatnak a mekkai rendőrfőkapitány állításai szerint.  Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Az Economic Times értesülései szerint az új szabályok azért születtek meg, hogy a szaúdi férfiak kevésbé érezzenek arra késztetést, hogy külföldi származású nőkkel kössék össze az életüket. Ha mégis ezt szeretnék tenni, az engedély kiadásához további formaságoknak kell megfelelniük, például szükség lesz a kormány hozzájárulására.

Elvált férfiak a válás után hat hónapig nem kérhetnek engedélyt külföldi nővel való házasságkötésre, és legalább 25 évesnek kell lenniük az eljárás megkezdéséhez. A helyi polgármester aláírásával ellátott személyazonosító okmányok beadására lesz szükség, és a már házas férfiak csak akkor vehetnek feleségül külföldi nőt, ha kórházi papírokkal bizonyítani tudják, hogy nejük mozgássérült, krónikus betegségben szenved vagy terméketlen.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.