Nem válaszhatnak többé külföldi feleséget a szaúdi férfiak

Fotó: Gabby Orcutt/Unsplash
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A szaúdi férfiaknak mostantól kétszer is meg kell gondolniuk, kit kívánnak feleségül venni. Vagy kiket.

Szaúd-Arábia megtiltotta férfi állampolgárainak, hogy pakisztáni, bangladesi, csádi vagy mianmari nőt vegyenek feleségül. Nem hivatalos becslések szerint félmillió nő él jelenleg a királyságban a négy felsorolt ország állampolgárai közül

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Azon férfiak, akik a tiltás ellenére külföldi származású nőt kívánnak feleségül venni, szigorúbb előírásokra számíthatnak a mekkai rendőrfőkapitány állításai szerint. 

Az Economic Times értesülései szerint az új szabályok azért születtek meg, hogy a szaúdi férfiak kevésbé érezzenek arra késztetést, hogy külföldi származású nőkkel kössék össze az életüket. Ha mégis ezt szeretnék tenni, az engedély kiadásához további formaságoknak kell megfelelniük, például szükség lesz a kormány hozzájárulására.

Elvált férfiak a válás után hat hónapig nem kérhetnek engedélyt külföldi nővel való házasságkötésre, és legalább 25 évesnek kell lenniük az eljárás megkezdéséhez. A helyi polgármester aláírásával ellátott személyazonosító okmányok beadására lesz szükség, és a már házas férfiak csak akkor vehetnek feleségül külföldi nőt, ha kórházi papírokkal bizonyítani tudják, hogy nejük mozgássérült, krónikus betegségben szenved vagy terméketlen.