Dollár
386,69 Ft
Euró
394,38 Ft
Font
468,45 Ft
Bitcoin
24,130 $

Nem válaszhatnak többé külföldi feleséget a szaúdi férfiak

Fotó: Gabby Orcutt/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 22. - 11:17

A szaúdi férfiaknak mostantól kétszer is meg kell gondolniuk, kit kívánnak feleségül venni. Vagy kiket.

Szaúd-Arábia megtiltotta férfi állampolgárainak, hogy pakisztáni, bangladesi, csádi vagy mianmari nőt vegyenek feleségül. Nem hivatalos becslések szerint félmillió nő él jelenleg a királyságban a négy felsorolt ország állampolgárai közül

Soron kívül Ukrajna figyelmeztet: az atomerőmű kilövése egyenlő atomfegyver használatával

Azon férfiak, akik a tiltás ellenére külföldi származású nőt kívánnak feleségül venni, szigorúbb előírásokra számíthatnak a mekkai rendőrfőkapitány állításai szerint. 

Az Economic Times értesülései szerint az új szabályok azért születtek meg, hogy a szaúdi férfiak kevésbé érezzenek arra késztetést, hogy külföldi származású nőkkel kössék össze az életüket. Ha mégis ezt szeretnék tenni, az engedély kiadásához további formaságoknak kell megfelelniük, például szükség lesz a kormány hozzájárulására.

Elvált férfiak a válás után hat hónapig nem kérhetnek engedélyt külföldi nővel való házasságkötésre, és legalább 25 évesnek kell lenniük az eljárás megkezdéséhez. A helyi polgármester aláírásával ellátott személyazonosító okmányok beadására lesz szükség, és a már házas férfiak csak akkor vehetnek feleségül külföldi nőt, ha kórházi papírokkal bizonyítani tudják, hogy nejük mozgássérült, krónikus betegségben szenved vagy terméketlen.