Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Nem olcsó az oregánós sáska, de legalább lehet kapni itthon is

TÉMÁK:
#étel
Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahhoz képest, hogy a jövő mindenki számára elérhető fehérjeforrásaként tekintenek rá, elég borsos az ára a fűszerezett rovaroknak.

Habár a kulináris élvezetek kedvelői eddig is megoldották, ha ízesített tücsökre vágytak, a Kifli webshopjában mostantól már különösebb utánajárás nélkül is megvásárolható a rovarlakoma.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Vácz-Tóth Zsófia beszerző a Pénzcentrumnak elárulta, hogyan fogadták a vásárlók a ma még különlegesnek számító terméket: „az első hetek tapasztalatai alapján nagyon jó volt a fogadtatásuk. Jó eladási számokat produkáltak.”

Ma még luxus, holnap már népeledel?

Sajnos az áruk most még meglehetősen magas, így aki fűszeres sült tücsköt falatozna, annak 20 grammért 2890 forintot, aki pedig kakukkfűvel és oregánóval fűszerezett sáskát ropogtatna, annak 10 grammért 2990 forintot kell fizetnie.

Az árra is van azonban magyarázat: „addig amíg csak kevés helyen kapható, és exkluzívnak minősül, addig az ára is magasabb lesz. Amikor már hasonló lesz a penetrációja, mint a csirkemellnek, valószínűleg az ára is elfogadhatóbb lesz. Most még niche termék, így ennek megfelelően drágább is” – tették hozzá.

Hogy idehaza mikorra lesz megszokott, hogy a moziban nachos helyett tücsköt rágcsálunk, azon még ráérünk gondolkodni, remélhetőleg addigra már az árak is visszafogottabbak lesznek.