Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Nem követel minimálbér-emelést az EU, csupán felmérést kér a tagállamoktól

Szempontrendszer készülhet a minimálbér megfelelőségéről.

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint azt Veerle Nuyts, az Európai Bizottság szociális ügyekért is felelős szóvivője is megerősítette, az Európai Unió novemberben elfogadott irányelve nem kötelezi a tagállamokat a minimálbér emelésére. Az említett 60 százalékos medián és az 50 százalékos átlag pedig csupán példaként szolgál.

A szóvivő kifejtette, hogy az irányelv a minimálbér megfelelőségének felmérését kéri a tagállamoktól – természetesen azokban az országokban, ahol van minimálbér. Ennek kapcsán kell megvizsgálni annak vásárlóerejét, valamint a megélhetési költségeket – írja a Telex.

Nuyts kiemelte, hogy a tagállamok döntésén múlik, hogy milyen referenciaértékeket használnak a felméréshez, az EU ehhez csak útmutatást ad, de „nem ír elő egy kifejezett indikátort”. Így egyelőre szó sincs arról, hogy az Európai Unió előírná a kötelező minimálbér-emelést, egy esetleges szempontrendszer ugyanakkor segítene annak megfelelő mértékét meghatározni.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.