Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,72 Ft
Euró
384,85 Ft
Font
451,15 Ft
Bitcoin
67,529 $

Nem akarja elengedni Messit a Barca, de nem csak rajtuk múlik a legenda jövője

Lionel Messi képtelen felhagyni a rekordok döntögetésével, a Barcelona nem akarja elengedni őt a szezon végével.

...svg content...Fotó: FC Barcelona/Facebook
Sport

Kornis Vivien

Szerkesztő

Jelenleg Messi tartja a rekordot minden létező címen a Barcelonában és a La Ligában egyaránt, nem is akarja elengedni nyáron sem a Camp Nou, sem a bajnokság.

A Real Sociedad elleni mérkőzéssel Messi végre megdöntötte Xavi Hernandez pályára lépési rekordját, 768. alkalommal játszott a klub színeiben. Ráadásul több címet nyert a Barcelona számára, mint bárki más, és ha ez nem lenne elég, Messi a legkiemelkedőbb labdarúgó, aki valaha a LaLiga Sanstanderben játszott, legalábbis a rajongói szerint. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

Messi több gólt szerzett, mint bárki a spanyol első osztályban – 466-ot – , több győzelemmel bír – 379-cel – mint bárki más, és mindenkinél többször juttatta a labdát kapuba egyetlen meccs alatt kétszer – 131 alkalommal. Senkinek nincs több mesterhármasa, mint a legendás játékosnak – 36 – , és senki nem szerzett annyi gólt egyetlen szezon alatt, mint ő – 50-et a 2011-12-es időszak alatt. 

206 gólpassza pedig bármelyik társáénál jobban sikerült. 295 mérkőzésen szerzett pontot, ami szintén rekordteljesítmény, és ha ez nem lenne elég, ebből 19 alkalommal szünet nélkül, egymás után következő meccseken, ami szintén a legjobb eredménynek számít – foglalta össze a Marca.

Messi 33 évesen is csúcsformában van, remek játékot láthattunk tőle a Real Sociedad elleni mérkőzésen, és jó úton halad a Pichichi-trófea elnyeréséhez a szezonban megszerzett 23 góljával, amiben egykori csapattársa és közeli barátja, Luis Suarez követi. Messi egyébként a spanyol első osztály hét bajnokságán szerezte meg eddig a gólkirályi címet, ebből az elmúlt négy szezonban zsinórban. Senki nem bír annyi Pichichi-trófeával, mint a legendás csatár.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke nem szégyellős bevallani, mit jelent a labdarúgóklub számára Messi, és senki nem akarja őt elengedni a nyáron. Az új elnök éppen ezért természetesen új ajánlattal próbálja majd megtartani a játékost, de korántsem biztos, hogy a Barcelona fel tudja venni a versenyt a csapatokkal, akik abban reménykednek, el tudják csábítani Messit a Camp Nou pályájáról.