Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nekiment a büntetőfékező BMW-nek a kamionsofőr, még őt bírságolták meg (videóval)

Fotó: Stop Cham
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Valószínűleg elkerülhető lett volna a koccanás, de a háttérsztorit olvasva ráfért egy kis leckéztetés a BMW vezetőjére.

A lengyel A4-esen készült az alábbi videó, mely alatt a kamionsofőr beszámolója olvasható a koccanásról. Leírja, hogy közel 20 éve hivatásos sofőr, január 20-án pedig épp Wrocławból tartott Katowice felé, amikor egy büntetőfékezős megtalálta.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Elmondása szerint épp egy teherautó előzését fejezte be, miután lehúzódott a külső sávba. A BMW vezetője ezt követően megelőzte, majd elkezdett dudálni, mutogatni, aztán pedig büntetőfékezni.

A kamionos kisebb koccanással jelezte, hogy elég volt a pofátlankodásból, végül aztán megálltak a felek, néhány tanúval együtt, akik mindent láttak, és a rendőröknek is elmondták, hogy a BMW büntetőfékezett.

Végül aztán a hatóságok még a kamionsofőrt büntették meg csaknem 2000 zlotyira (átszámítva hozzávetőlegesen 165.000 forintra), ami mellé még 10 büntetőpontot is kapott. Amennyiben nem fogadta volna el a bírságot, úgy a jogosítványa is veszélybe került volna.

A kamionos hitelt érdemlően nem tudta bizonyítani, hogy a BMW vezetője büntetőfékezett, ugyanakkor az egyik tanú részéről végül előkerült a fent látható felvétel, így még lehet folytatása az ügynek.