Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Néhol napsütés, máshol felhős idő várható szerdán

Fotó: Unsplash/Nikola Tasic
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szerdán is változékony időnk lesz, s bár napsütésre is van kilátás, a borult területeken hószállingózás, szitálás, néhol esetleg ónos szitálás is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagy részén szakadozik, csökken a felhőzet, majd éjszaka elsősorban a Dunántúlon, illetve a déli, délkeleti megyékben alacsonyszintű rétegfelhőzet, helyenként köd képződik.

Szerdán napközben a réteges felhőzet terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb térségében (beleértve a fővárost is) hosszabb időre kisüthet a nap.

Kedd estig a délnyugati, nyugati harmadban is megszűnik az eső, és ezt követően számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, szitálás, néhol esetleg ónos szitálás.

Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között alakul, de a szélcsendes, derült fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között valószínű.