Nehezen tud talpra állni Babos Tímea a koronavírus-fertőzés után

Babos Tímea az orosz Anasztaszija Potapova ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2021. február 10-én. Babos 2:6, 4:6 arányban kikapott. MTI/EPA/Jason O'Brien
not image

Kornis Vivien

2021. május 1. - 12:55

Babos Tímeát idén nem kíméli az élet, felbomlott francia társával alkotott párosa, átesett a koronavírus-fertőzésen, és edzőjével is megszakították a közös munkát.

Hiába kezdődött jól a teniszszezon Babos Tímea számára, a koronavírus-fertőzés megnehezíti a dolgát: magas pulzus, fejfájás és szédülés kínozza és akadályozza az edzés közben.

Az Infostart a DIGI Sport csatornára hivatkozva azt írja, hogy a 27 éves teniszező a tévének elmondta: a koronavírus nem az első csapás, ami megnehezítette számára az életét az évben, hiszen a Kristina Mladenoviccsal alkotott párosuk váratlanul felbomlott.

Hogy az Australian Open előtt pár nappal sikerült ezt lekommunikálni, igazából ez az, ami csalódást okozott, de azóta megbeszéltük a dolgokat, úgyhogy vele így minden rendben van

– idézte Babost a hírportál. Márciusban pedig edzőjével, Thomas Drouet-val is megszakadt a munkakapcsolata.

Szakmailag mindig tudott segíteni. Amit korábban hajlandó voltam elviselni, és mondjuk inkább voltam úgymond boldogtalan a pályán, de csináltam a dolgom, azt most már azért kevésbé érzem, én nagy megkönnyebbülést éreztem lelkileg, hogy vége lett

– mesélte Babos az edzőjével történtekről. A monacói Drouet helyét Nagy Péter vette át, akivel gyermekkoruk óta együtt teniszeznek, és jól ismerik egymást. 

Nagy a Sportkórház protokollja alapján tervezte újra Babos április eleji, a Covidos megbetegedésből való felépülés utáni edzését nagy gonddal. 

A teniszező az olimpián Fucsovics Mártonnal vegyes párosban szerepelhet, de még az előtt, heteken belül szeretne ismét pályára lépni. Fucsovicsnak első, Babosnak a harmadik olimpiája lenne az idei.