Közel negyedmilliárd Redmi Note okostelefont adott el a Xiaomi

Xiaomi
not image

Kulcsár Péter

2021. november 1. - 01:17

A csütörtöki nagyszabású online esemény során a kínai gyártó az új Redmi Note 11 készülékek bemutatásán kívül felfedte az eladási statisztikákat is.

Amíg 2019 októberében 100 millióra nőtt az értékesített Redmi okostelefonok száma, addig tavaly novemberben már 140 milliót adtak el belőlük, az elmúlt hónapokban pedig további 40 millióval nőtt az eladás mértéke, így 240 milliónál állt meg a mutató.

Eszméletlen számokról beszélhetünk, amire eddig csupán az Apple volt képes, a Xiaomi előretörésével azonban méltó konkurenciát kaptak, hiszen azon túl, hogy sokkal megfizethetőbbek a kínai márka mobiljai, ár-érték arányban is jobb opciónak számítanak.

További fontos adat, hogy nem kizárólag a hazai piacon értékesítettek rengeteget a Redmi Note modellekből, hanem Európában és a tengerentúlon is, ami tovább erősíti a cég patináját és renoméját – írta a GSM Arena.

A rendezvényen kiderült továbbá, hogy a Xiaomi megnyitotta tízezredik üzletét Sencsenben, ezáltal lefedték az ország 80 százalékát, miközben a tartományok 100 százalékában elérhetővé váltak.