Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ide kerül majd a négy új fix traffipax Budapesten

Fotó: A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tervek szerint két fix sebességmérő készülék kerül majd a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra helyeznek ki.

Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint 2023 első hat hete alatt 9 közúti baleset történt Budapesten (mint például a csepeli incidens), amelynek következtében 10 ember vesztette életét, s ez kifejezetten magasnak mondható a fővárosi statisztikában.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Ezt követően Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány megbeszélést tartott, s itt a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy traffibox kihelyezését kezdeményezte, amit a főpolgármester is támogatott.

Mindezt a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg, s a tervek szerint két fix sebességmérő készülék kerül majd a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra helyeznek ki.

A közlekedésrendészeti szakember úgy véli, a traffipaxok csökkenthetik a baleseti kockázatot az adott útszakaszon, s a helyszínek kiválasztásánál a korábbi személyi sérüléssel járó balesetek számát és súlyosságát vették figyelembe – írta az Infostart.

„Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a halálos, továbbá a személyi sérüléssel járó balesetek számát, illetve a súlyosságát tovább csökkentsük”

– emelte ki, hozzátéve, hogy a jelentős javuláshoz alapvetően önkéntes jogkövető magatartásra lenne szükség, mert ha mindenki betartaná a szabályokat, baj sem lenne.