Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,48 Ft
Euró
392,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
61,617 $

Négy melegrekord dőlt meg április 1-jén – Kelebián több mint 30 fok volt

Bolondok napján mindenkit megviccelt az időjárás és a tavasz helyett nyarat hozott.

Fotó: Unsplash/Sergey Shmidt
Cool

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A HungaroMet keddi beszámolója szerint április 1-jén, bolondok napján is folytatódott délies irányból a meleg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe, e szokatlanul nyárias időben pedig több napi rekord is megdőlt: nem kevesebb, mint négy.

Jászszentlászlón például már a hajnal is rendkívül enyhe volt hétfőn, ott csupán 17,4 fokig tudott lehűlni a levegő, amivel új országos napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekordérték 15,4 fok volt, amit 1989-ben Lenti állomásunkon mértek. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Délutánra aztán sokfelé alakult 25 fok felett a csúcshőmérséklet, sőt Kelebián egészen 30,2 fokig emelkedett, amivel megdőlt az országos napi melegrekord. Ezelőtt Körmend 1989-ben rögzített 27,7 fokos szélsőértéke tartotta magát a dobogó legfelső fokán.

De a főváros sem maradt ki a bolondos rekordözönből: a Budapest Ferihegyen hétfő hajnalban regisztrált 16,2 fokkal új napi fővárosi legmagasabb minimumrekord született, így kerek 3 fokkal körözte le elődjét, a 2016-ban Budapest Lágymányoson mért 13,2 fokos értéket.

Emellett a legmelegebb órákban Budapest Újpesten 28,1 fokig száguldott a hőmérő képzeletbeli higanyszála, amivel új fővárosi napi melegrekord is született. Ezzel saját, 2021-ben ugyanezen a napon rögzített 26,1 fokos napi legmagasabb maximum-hőmérsékleti szélsőértékét szárnyalta túl.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.