Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Gyümölcslének hitte a nátrium-hidroxidot egy hároméves kislány, megitta és életét vesztette

A gyermek nem tudta, hogy egy veszélyes anyagról van szó, gyümölcslének hitte a folyadékot, és megitta. Másfél héttel később elhunyt.

Fotó: Unsplash/Caroline Hernandez
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Elisa da Silva Marques feltehetően unokatestvérénél tartózkodott São Manuelben, São Paulo brazil állam egyik városában március 16-án. A kislány közvetlenül azután lett rosszul, hogy megivott egy pohár lefolyótisztítót, melyről azt hitte, hogy gyümölcslé.

A kislányt azonnal a közeli Botucatu városában lévő Hospital das Clínicas kórházba szállították, ahol 10 napig kezelték az orvosok, ám március 26-án életét vesztette. A Metro szerint egyelőre nem tisztázottak halálának pontos körülményei így a São Manuel-i polgári rendőrség nyomozást indított Elisa halálának ügyében.

A nátrium-hidroxid egy erősen maró hatású anyag, mely a papír- és a szappanipar egyik fontos alkotóeleme, de a háztartásokban is gyakran megtalálható a lefolyók tisztítására. Lenyelve, illetve bőrrel vagy szemmel érintkezve azonban rendkívül veszélyes, mivel súlyos kémiai égési sérüléseket okoz.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.