Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,35 Ft
Font
469,04 Ft
Bitcoin
64,949 $

A NASA szerint a Földön kívüli élet keresésében is fontos szerepe lesz a mesterséges intelligenciának

Az emberi felügyeletre viszont egy darabig még biztosan szükség lesz.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Világűr

Bense Róbert

Szerkesztő

Az amerikai űrügynökség vezetői a héten Washingtonban tárgyaltak arról, hogy miként tervezik a mesterséges intelligencia-eszközök felhasználását beépíteni a közeljövő küldetéseibe. Szó esett az emberek helyettesítésétől egészen a marsi élet nyomainak felkutatásáig, abban pedig teljes volt az egyetértés, hogy forradalmi fejlődés előtt állnak.

„Évtizedek óta biztonságosan, fenntarthatóan és sikeresen használjuk a mesterséges intelligenciát. Azonban a technológia a szemünk előtt alakul át” – kezdte beszédét a NASA igazgatója, Bill Nelson, hozzátéve, hogy az MI felgyorsíthatja a felfedezések ütemét.

Úgy véli, hogy az alkalmazása mind a navigációban, mind pedig az égitestekre való landolásban, de még az élet keresése terén is óriási változást és fejlődést hoz majd.  „Ahogy a technológia teret nyer, úgy kell folyamatosan tesztelnünk és beépítenünk, hogy ezzel is az emberiség javát szolgáljuk” – fogalmazott Nelson, aki szerint a gépi tanulási eszközök esetén rendkívül fontos az átláthatóság és a felelősségteljes integráció is.

„Már vannak irányelveink az adatok védelmére, ezek után már a NASA hálózati rendszerébe fogjuk beépíteni a mesterséges intelligencia-fejlesztéseket” – tette hozzá, kiemelve, hogy az MI-nek még feltétlenül szüksége van az emberi felügyeletre.

A NASA valóban konkrét lépéseket tett a kockázatok minimalizálás érdekében, többek között kinevezték az első, mesterséges intelligenciáért felelős vezetőjüket, David Salvagninit. Emellett egy kormányzati struktúrát is bevezetnek, melynek lényege a kockázatok kezelése, értékelése, valamint mérséklése lesz, a szükséges protokollok kidolgozásával együtt – számolt be róla a Cybernews.

Több mint 2200 év börtönbüntetést szabtak ki a coloradói mészárlás kapcsán

Egy coloradói LMBTQ+ szórakozóhelyen történt lövöldözés elkövetőjét több mint 2200 év börtönbüntetésre ítélték, miután számos vádpontban is bűnösnek vallotta magát.

Mbappé az orrtörését követően ismét pályára lépett (fotóval)

Minden jel arra mutat, hogy egy fordulat végén Mbappé mégis játszhat a francia válogatott következő mérkőzésén az Európa-bajnokságon.