Napokon belül elsötétül a Digi Sport mindhárom csatornája

TÉMÁK:
#megszűnés
Fotó: Twenty20
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

13 év után jött el a búcsú ideje.

Megszűnik az egyik legnépszerűbb hazai sportcsatorna, a Digi Sport július elsejével fejezi be a műsorszolgáltatást, csaknem napra pontosan 13 évvel azt követően, hogy 2009 júliusában megkezdte működését.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A három Digi Sport egyikén sem lesz adás a továbbiakban, a nézők ugyanakkor vélhetően ősztől más sportcsatornákon továbbra is láthatják azokat a műsorokat, melyeket eddig a Digi Sport élőben közvetített.

A Digi Sport az utóbbi években olyan topligák meccseit adta, mint a Serie A, vagy éppen a Premier League, de a Bajnokok Ligáját, valamint az olasz és spanyol kupát is a csatornák valamelyikén követhették nyomon.

Mostanra azonban elveszítette azokat a közvetítési jogokat, amelyek igazán komoly nézettséget biztosítottak, habár a francia és az angol bajnokság mérkőzéseiből még így is jutott nekik – írta meg a Csakfoci.

A csatorna megszűnéséről már tavaly is lehetett hallani, miután Monoki Lehel és műsorvezetői-társai 2021 nyarán távoztak. A Digi cégcsoport tulajdonosváltása idén év elején zajlott le, amikor a 4iG Nyrt. megvásárolta azt a román RCS&RDS-től.