Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Napi 470 forintból oldotta meg az étkezését az Aldiból, és nem maradt éhes

Napi 470 forintból oldotta meg az étkezését az Aldiból, és nem maradt éhes

Napi 470 forintból oldotta meg az étkezését az Aldiból, és nem maradt éhes
Shutterstock

Az élelmiszerárak inflációt meghaladó drágulása közepette Karl Tabley brit YouTuber különleges kihívásra vállalkozott.

Egy teljes héten keresztül napi 1 fontnál (kb. 470 forintnál) kevesebbet próbált költeni élelmiszerre. A kísérlet helyszínéül az Aldi szolgált, ahol a lehető legolcsóbb termékeket kereste.

A cikk a videó után folytatódik

A vásárlás végösszege mindössze 6,95 font, azaz körülbelül 3260 forint lett, ami napi szinten kevesebb mint 470 forint kiadást jelentett. Tabley azonban nem állt meg itt: a költségvetés kiegészítése érdekében felkeresett közeli gyümölcsfákat is. „Annak érdekében, hogy javítsak a napi 1 fontos kihívásomon, ezúttal egy kicsit jobban koncentrálok az ingyenes dolgokra. Az egyik ilyen a szeder, a másik pedig ezek a sárga szilvák” – mondta.

A szilvából lekvárt készített, a bacont pedig több fogásban is felhasználta: lencsefőzelékben és burgonyacurryben is szerepeltette, így biztosítva a fehérjebevitelt a hét során. A mindössze 1 fontért (kb. 470 forintért) vásárolt szeletelt bacon minden egyes darabját felhasználta.

Az ételeket igyekezett nagyobb adagokban, előre elkészíteni: készült lencse-bacon ragu, burgonyacurry és csilis babos wrap is. A reggeleket egyszerű, de tápláló zabkásával indította, amihez a hét elején szedett bogyós gyümölcsöket adott, valamint almát és a saját készítésű szilvalekvárt – jegyezte meg a cikkében a Mirror.

A hét végén Tabley elégedetten értékelte a kísérletet: „Azt hiszem, jól megoldottam ezt a kihívást, változatosan főztem, különböző ételeket készítettem” – mondta, kiemelve, hogy a csilis babos wrap különösen a kedvére való volt.

A kísérlet nemcsak a kreatív alapanyag-felhasználásról szólt, hanem arról is, hogy a tudatos tervezés és az ingyenesen elérhető források – például a vadon termő gyümölcsök – bevonásával még a szűkös költségvetésből is kihozható egy változatos, tápláló étrend.