Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

A Nancy Pelosi férjét kalapáccsal megtámadó férfi egy dolgot bánt meg tettében

Washington, 2023. január 3. Nancy Pelosi, az amerikai képviselõház leköszönõ demokrata párti elnöke összehívja képviselõtársait az amerikai félidõs kongresszusi választások eredményeképpen létrejövõ képviselõház alakuló ülése elõtt a törvényhozás, a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. január 3-án. Pelosi négy éven át töltötte be a házelnöki tisztséget, amelyet most a választásokon többséget szerzõ republikánusok vesznek át tõle. MTI/EPA/Shawn Thew
Észak-Amerika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A férfi, aki betört az akkor az amerikai képviselőház elnökének, Nancy Pelosinak a házába és kalapáccsal támadt a férjére, egy tévényilatkozatban azt mondta, „sajnálja, hogy nem tudott többet elkapni.”

Előzmény:

 

A 42 éves David DePape a kaliforniai KTVU csatornának adott nyilatkozatban adta, miután a rendőrség nyilvánosságra hozta a támadáshoz kivonuló rendőrök testkameráinak felvételeit. DePape a New York Post szerint azt mondta:

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

„A szabadság nem haldoklik, hanem előre eltervezetten meggyilkolják, és akik ezt teszik, azoknak van nevük és címük. Én pedig fogtam a nevüket és címüket, hogy meglátogassam őket és szívélyes beszélgetést folytassak a viselkedésükről.”

„Szeretnék mindenkitől elnézést kérni. Elszúrtam. Nagyon rosszul csináltam. Sajnálom, hogy nem kaptam el őket, az én hibám volt, senki másé. Jobban fel kellett volna készülnöm. Azért szívesen” – mondta a támadó.

DePape a nyilatkozatában arról is beszélt, hogy „egy 300 oldalt kitevő weboldala van” és „az összes idejét arra fordította, hogy leleplezze a kormány korrupcióját”, valamint, hogy éppen egy új weboldalt próbál létrehozni, amit „nem érhetnek el a globális rasszista zsarnokok és netes cenzoraik.”

A tavaly október 28-án történt támadásban a házelnök férje, a 82 éves Paul Pelosi súlyos fejsérüléseket szenvedett, Nancy Pelosit pedig úgy megviselte az eset, hogy később ördögűzőt hívott, hogy megtisztíttassa a lakást.