Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,77 Ft
Euró
391,03 Ft
Font
465,29 Ft
Bitcoin
63,800 $

Nagyot bukott, majd belehalt sérüléseibe az osztrák kerékpáros körverseny egyik versenyzője

Tragédiába torkollt az osztrák kerékpáros körverseny szombati szakasza.

...svg content...Fotó: Team Coop Repsol
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A verseny szervezőinek tájékoztatása szerint André Drege, a Coop Repsol csapat 25 éves norvég versenyzője életét vesztette a Grossglockner és Heiligenblut közötti szakaszon. A tragédia a lejtős részen következett be, amikor a kerékpáros elesett.

A baleset pontos körülményei egyelőre ismeretlenek, mint ahogyan arról sem döntöttek még a szervezők, hogy a vasárnapi záróetapot megtartják-e a történtek fényében. Soron kívül Fokozott rendőri jelenlét várható Budapest bulinegyedében

Drege ígéretes karrierje így tragikus véget ért, pedig az idei szezonban már hét versenyt is megnyert, és kilátásban volt, hogy jövőre a World Tour-csapatként számon tartott Jayco AlUla kötelékébe kerül.

A tragikus kimenetelű balesettől függetlenül a szombati etapot az Ineos Grenadiers versenyzője, az olasz Filippo Ganna nyerte. A magyar Dina Márton (ATT Investments) pedig a 11. helyen végzett.

Az összetett versenyben jelenleg az olasz Diego Ulissi (UAE) áll az élen, míg Dina Márton a kilencedik helyet foglalja el a rangsorban.

Bóka János: Ezentúl minden bizottsági döntés politikai alapon születik?

Feszültség tapasztalható a magyar EU-elnökség és az Európai Bizottság között az együttműködés kérdésében.