Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Nagyon erős UV-B sugárzás miatt adott ki figyelmeztetést a HungaroMet

A HungaroMet figyelmeztetése szerint vasárnap a Dél-Dunántúlon, valamint a Dél- és Észak-Alföldön az UV-index meghaladhatja a 7-es értéket is.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illuszráció
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A HungaroMet tájékoztatása alapján Magyarország számos régiójában rendkívül erős, a figyelmeztetési szintet meghaladó UV-B sugárzás várható június 18-án, vasárnap. Az érintett területek közé tartozik a Dél-Dunántúl, valamint a Dél- és Észak-Alföld jelentős része.

Az intenzív napsugárzás miatt a szakemberek fokozott elővigyázatosságra intik a lakosságot. Javasolják, hogy lehetőség szerint mindenki kerülje a napozást 11 és 15 óra között, amikor a sugárzás a legerősebb. Emellett azt tanácsolják, hogy az emberek viseljenek vállat takaró pólót, szalmakalapot, és használjanak megfelelő fényvédő krémeket a bőr védelme érdekében.

A HungaroMet figyelmeztetése szerint normál bőrtípus esetén akár 15-20 percnyi napon tartózkodás is elegendő lehet a bőrpír kialakulásához.

Az előrejelzések szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul majd. Reggelig az Észak-Dunántúlon, napközben pedig az északkeleti, keleti megyékben, valamint kis eséllyel a délnyugati határnál számíthatunk záporokra, zivatarokra.