Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Műtrágyamérgezés miatt vesztette életét egy nő

Egy pizzériából szállították kórházba, így kezdetben felmerült a gyanú, hogy az általa fogyasztott ételben lehetett valami.

Fotó: Unsplash/Zoe Schaeffer
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ANSA jelentése szerint igazságügyi források számoltak be arról vasárnap, hogy egy 46 éves olasz nő életét vesztette a kórházban, miután a múlt hónap végén egy pizzériából a sürgősségire szállították feltételezett mérgezés gyanúja miatt.

Noha első körben az általa fogyasztott ételre gyanakodtak, az orvosszakértők kizárták, hogy az általa elfogyasztott pizzában lehetett valami, ami botulizmust okozott volna nála. A botulizmus a baktérium okozta élelmiszermérgezések egyik legsúlyosabb formája, melynek tünetei 12-36 órával a toxint tartalmazó étel fogyasztása után jelentkeznek. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Ezt követően kiderült, hogy a nő és férje Avellino közelében műtrágyát állított elő, majd megállapították, hogy nem ételmérgezés, hanem műtrágyamérgezés állt a nő hirtelen megbetegedésének hátterében.

A Nápolytól délkeletre fekvő Avellino tartománybeli Ariano Irpinóból származó 46 éves Gerardina Corsano október 31-én vesztette életét a kórházban.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.