Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Műszaki hiba miatt jelentős áramkimaradás történt Pakisztánban

Fotó: Támogatott árú lisztért állnak sorban a pakisztáni Pesavarban 2023. január 9-én. A közelmúltban emelték a liszt árát Pakisztánban. MTI/AP/Muhammad Szadzsad
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mindez hétfő reggel következett be, amikor az országos hálózaton frekvenciakiesés történt, ám az illetékesek jól haladnak a karbantartási munkálatokkal.

Az energiaügyi minisztérium Twitteren közzétett jelentéséből kiderül, miszerint műszaki hiba miatt országos áramkimaradás történt Pakisztánban, s emiatt több terület, köztük a főváros, Iszlámábád is áram nélkül maradt.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Hozzátették, mindez hétfő reggel 7:34-kor következett be, amikor az országos hálózaton frekvenciakiesés történt, ám az illetékesek jól haladnak a karbantartási munkálatokkal – számolt be az Al Jazeera.

Hurrum Dasztagír energiaügyi miniszter egy helyi tévécsatornának nyilatkozott arról, hogy télen, általában éjszakánként átmenetileg ki szokták kapcsolni az áramtermelő egységeket, amellyel némi költségmegtakarítást tudnak elérni.

„Ma reggel azonban, amikor a rendszereket újra bekapcsolták fél 8 körül, frekvenciaingadozást jelentettek az ország déli részén, Dzsamszóró és Dadu között”

– tette hozzá.

Majd kiemelte, szó sincs válsághelyzetről, s bár a helyreállítási munkálatok akár 12 órát is igénybe vehetnek (hasonlóan az októberi esethez, amikor szintén áramkimaradás következett be), ám az ország néhány hálózatát már sikerült helyreállítani.