Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Megkezdte a munkavállalók toborzását az épülő új debreceni akkumulátorgyár

A vállalat elkötelezett abban, hogy Debrecen „jó szomszédja” legyen és a helyi közösség részévé váljon.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kínai Eve Power megkezdte a munkavállalók toborzását az épülő debreceni akkumulátorgyárába. A cég elsődlegesen a logisztika, a raktározás, az építkezés és a termelés gépesítésének területére keres új dolgozókat, valamint pályakezdőket, a toborzás elősegítésére pedig Debrecenben és Budapesten is nyitottak irodákat.

Mint ismert, a földmunkákat 2023 végén kezdték meg, az építkezés befejezése 2025 végére várható. A tervek szerint a gyár 2026-ban egy gyártósorral kezdi meg működését és felfutó rendszerben, folyamatosan bővíti kapacitását – tudatta a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A közlemény szerint a vállalat elkötelezett abban, hogy Debrecen „jó szomszédja” legyen és a helyi közösség részévé váljon, ezért társaság a helyi futballcsapat, a DVSC támogatása mellett döntött a most futó szezonban. Hozzáteszik: az Eve Power emellett együttműködési nyilatkozatot írt alá a Debreceni Egyetemmel.

A megállapodás humánerőforrás-képzést, hallgatói ösztöndíjprogramot, közös kutatás-fejlesztési tevékenységet és egy akkumulátorkutató intézet létrehozását tartalmazza – részletezik. Mint arról már korábban beszámoltunk, a most épülő gyár a második akkumulátorgyár lesz Debrecenben, mivel egy másik kínai cégnek, a CATL-nek is épült akkumulátorgyára a városban.

Tavaly decemberben például arról írtunk, hogy a CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart: a vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak. Míg ebben a cikkben arra is kitértünk, hogy kiderült, mekkora termeléssel és munkaerő-állománnyal indulna az ácsi katódgyár.