Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Müller Cecília bejelentette, elkezdődött az influenza járványos terjedése

Fotó: Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főépületében 2022. január 11-én. Müller Cecília elmondta, hogy mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme. MTI/Mónus Márton
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Müller Cecília megerősítette, elkezdődött az influenza járványos terjedése.

Járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon, emellett zajlik egy légúti óriássejtes vírus (RSV) okozta járvány is – mondta el az országos tisztifőorvos csütörtökön az MTI-nek.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Müller Cecília a járványügyi adatokat ismertetve elmondta, az év első hetében (január 2. és 8. között) csaknem 162 ezren fordultak orvoshoz akut légiúti fertőzéssel, közülük 19 ezer embernél a klinikai tünetek alapján influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A számok azt mutatják, hogy az akut légúti megbetegedések 20 százalékkal, az influenzaszerű megbetegedések pedig 50 százalékkal emelkedtek az év utolsó hetében mérthez képest, ami azt jelenti, hogy elkezdődött az influenza járványos terjedése – hívta fel a figyelmet.

Müller Cecília kiemelte, hogy szintén járványos szintet ért el az RSV okozta megbetegedésszám. Hozzátette: jelenleg nincs érvényben kórházi látogatási tilalom, de az esetszámok emelkedésével várhatók ilyen intézkedések.

(MTI)