Clouds
21 Budapest
Dollár
362,67 Ft
Euró
390,38 Ft
Font
444,54 Ft
Bitcoin
28,103 $

MTVA: Varju Lászlónak papírja van arról, hogy bűnöző

Fotó: Varju László, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Az MTVA a hivatalos közleményében azt írja, a bíróság döntött, mely szerint Varju László bűnöző.

A DK, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja alelnökének “a mai naptól papírja van arról, hogy bűnöző. Garázda cselekményét, melyet 2018 decemberében követett el, ma első fokon a Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette” – emelte ki az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Soron kívül Ezek a betörők kedvenc helyei Budapesten

Mint írták, a liberális média gyakorlatát alkalmazva “e pillanattól kezdve joggal állíthatjuk, hogy Varju László bűnöző”, aki bűncselekményét akkor követte el, amikor több társával egyidejűleg jogtalanul betört az MTVA székházába, ott erőszakkal el akarta foglalni a közmédia hírstúdióját, rátámadt a feladatukat ellátó biztonsági őrökre, majd fenyegette őket, és hazugságokat állítva, sértegetve akarta rávenni őket, hogy ne végezzék el munkájukat.

“A garázda Varju László akkor nyolc napon túl gyógyuló sérülést is okozott a közmédia egyik munkatársának” – tették hozzá. “A Fővárosi Törvényszék mai ítéletével igazolta, hogy a Varju László garázdaként a magyar törvényeket megsértve, erőszakkal akarta befolyásolni a közmédia működését, megsértve ezzel képviselői esküjét és más jogszabályokat” – áll a közleményben.

Az MTVA továbbra is elvárja, hogy az inzultált és sértegetett, személyiségi jogaikban megsértett munkatársaitól “a garázda Varju László” kérjen bocsánatot.

(MTI)