Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Az MSZP szerint egy országos lakásfelújítási programmal mindenki jól járna

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. szeptember 22. - 22:49

Komjáthi Imre szerint a Vodafone felvásárlása helyett erre is lehetne költeni a pénzt.

Átfogó lakásfelújítási programra is lehetne költeni azt a pénzt, amit a kormány a Vodafone teljesen felesleges megvásárlására költ – mondta az MSZP elnökhelyettese szerdán.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, pártja rezsistopprogramja tartalmaz egy átfogó, országos energiahatékonysági programot, amely biztosítja, hogy az emberek önerő nélkül szigetelhessék le a lakásaikat, házaikat.

Szerinte ezzel mindenki jól járna: az állam megspórolna “egy szakajtó pénzt”, amit aztán az emberekre költhetne. A felújított házakban élők azért járnának jól, mert nőne az ingatlanjuk értéke és nem fűtenék az utcát – tette hozzá, megjegyezve, ez lenne az igazi rezsicsökkentés.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő elmondta, az MSZP javaslata a parlament előtt van, ha kell éjszaka is bemennek a képviselők, hogy megszavazzák.

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke arról beszélt, hogy a rezsiharc legújabb áldozatai a Kádár-kockáknak nevezett házakban élők lehetnek, mert ezen épületek energetikai felújítása elmaradt. Szerinte 1,4 millió ilyen ház van Magyarországon, négyszázezer Kádár-kockában élő család pedig nem tudja megfizetni a megfelelő fűtést.

Elmondta, a Fidesz ősbűne, hogy az elmúlt 12 évben elhanyagolta az energiahatékonyságot, pedig 2010-ben még azt ígérte, hogy négy év alatt egymillió lakást újítanak fel uniós támogatásból.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.