Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Kijev: Moszkva 1 hét alatt 3 kórházat létesített, ahogy a sebesültjei száma egyre nő

Fotó: Felrobbant jármű ég a ZaTV épülete mellett a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban fekvő Melitopolban 2022. október 25-én. A detonációban öten megsérültek. MTI/EPA
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának beszámolója alapján mindez a zaporizzsjai területen található Bergyanszk városában történt.

Ukrajna szerint a háború megmutatta Vlagyimir Putyin elnök csapatainak gyengeségeit, amelyek hosszú ideje jelentős veszteségekkel néznek szembe, s ennek következtében Oroszország arra kényszerült, hogy rövid időn belül három kórházat építsen fel.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Kijev kedden közölte, hogy 112 470 orosz katona esett el a harcokban, s ebből több mint 700 főt 24 óra alatt öltek meg, ám a Newsweek nem tudta függetlenül ellenőrizni ezeket az adatokat, míg más becslések ennél alacsonyabb számra következtettek.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara pedig kijelentette, hogy az ellenség továbbra is nagy veszteségeket szenved, amelynek következtében a zaporizzsjai területen található Bergyanszk városában lévő kórházak zsúfolásig megteltek.

A közlemény alapján a kialakult helyzet arra késztette az orosz csapatokat, hogy egy hét alatt 3 katonai kórházat állítsanak fel, hiszen a környéken egyetlen egészségügyi intézményben sem tudták volna kezelni a sebesülteket.

Ezzel szemben nem sokkal a háború kirobbanása után egy orosz újság arról számolt be, miszerint olyan sok sérült katona került kórházba, hogy emiatt civileket már nem is voltak hajlandók fogadni. Szeptemberben pedig Kijev azt állította, hogy Moszkva sebesülteket küldött a kórházakból a frontra, mivel ezzel igyekezett csökkenteni a veszteségeit.