Most érdemes étterembe látogatni, ilyen akciókkal várják a vendégeket
Országszerte 140 étterem csatlakozott az Országos Étterem Hét elnevezésű akcióhoz, cél, hogy minél többen ismerkedhessenek meg a prémium éttermek szolgáltatásaival.
Október 6-tól egészen október 16-ig várják a vendégeket az akcióban részt vevő éttermek, ahol háromfogásos, fix áras menüsorokkal készülnek a vendéglátósok, melyeket szintén három árkategóriára osztanak.
Az érdeklődők olyan, ritkaságnak számító ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak, mint a keszthelyi tokhal, a fürj, a Szent Jakab kagyló, a polip, a vaddisznó, az ördöghal vagy a kardhal – írja a napi.hu.
De a konyakos libamáj brulée, a bikavéres marhapofa, a rántott süllőpofa, a kakas ramen, a hargitai csorba, a magyar tarka steak, az argentin rib-eye steak vagy a pirított borjúmirigy is megtalálható lesz az étlapokon.
A vendégek mellett a vendéglátósok számára is jó lehetőséget jelent az Országos Étterem Hét, ilyenkor ugyanis néhány nap leforgása alatt akár jelentősen is megemelkedhet a látogatószám az éttermekben.
A programot 2011 óta, minden tavasszal és ősszel rendezik meg. A cél, hogy minél többen megismerkedhessenek a prémiumkategóriás éttermek specialitásaival. Asztalfoglalásra az alábbi oldalon van lehetőség.