Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,058 $

Fontos változás a Mol-nál

Fotó: Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án késő este. A december 5-én hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - a benzinárstopot megszünteti - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Takács Petra

Szerkesztő

A hivatalos tájékoztatása szerint új üzletágvezetőt nevez ki a Mol, aki január első napjától kezdődően kezdi meg a munkát.

A MOL Nyrt. („MOL”) az alábbiakról tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket: Marton Zsombor került kinevezésre, hogy ügyvezető igazgatóként 2023. február 1-jétől vezesse a MOL Kutatás-Termelés üzletágát – olvasható a BÉT hivatalos honlapján.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Marton Zsombor a Miskolci Egyetemen szerzett MSc diplomát közgazdaságtanból, amelyet később olajmérnöki tanulmányokkal egészített ki. A MOL-nál 15 évet töltött különböző pozíciókban az Upstream, Downstream és pénzügyi területeken. 2017 és 2021 között a MOL Magyarország KutatásTermelés üzletágát vezette.

Ezt követően a Downstream szegmensben töltött be vezetői pozíciókat a MOL Magyarország Downstream igazgatójaként, a MOL Petrochemicals vezérigazgatójaként és a Downstream Chemicals szervezet vezetőjeként.

„Marton Zsombort a MOL-nál töltött 15 éve, minden korábbi pozíciója és teljesítménye alkalmassá teszi erre a feladatra, így ő volt az elsőszámú jelölt. Bízom benne, hogy nemcsak megőrzi az eddig elért eredményeket, de túl is szárnyalja azokat: számítunk rá a hatékonyság növelésében, a megfelelő szaktudással rendelkező kollégák megtartásában, fejlesztésében és a megkezdett transzformációs folyamat kivitelezésében.”

„A Kutatás-Termelés üzletág a MOL egyik legnagyobb készpénztermelője, hatékony működése elengedhetetlenül fontos vállaltunk 2030+ stratégiájában vállalt transzformációs projektjeinek finanszírozásához.” – mondta Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója.