Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Modern kutató-mentő helikoptereket rendszeresítettek a Magyar Honvédségnél

Újabb modern eszközökkel gazdagodott a honvédség, leváltották a kutató-mentők Mi-17-eseit.

Szolnok, 2023. november 10. A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által ezen a napon, 2023. november 10-én közreadott képen Airbus H145M könnyû, többcélú katonai helikopterek indulnak az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlatra Szolnokról, az MH Kiss József 86. Helikopterdandártól Pápára. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Horváth Sztaniszláv
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint azt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter bejelentette, H145M forgószárnyas helikopterek váltották a régi Mi-17-eseket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában. Hozzátette, a típusváltás növeli a honvédség kutatási-mentési képességeit.

Szalay-Bobrovniczky kiemelte, a pilótáknak és a fedélzeti kezelőszemélyzetnek is új készségeket kellett elsajátítaniuk ahhoz, hogy a legújabb technológia segítségével hatékonyan tudják végrehajtani a mentési feladatokat. Soron kívül Befutott a Transformers One trailere

A honvédség 1976 óta felel a légi kutató-mentő feladatokért, az alapvető cél azonban nem változott: „segítséget nyújtani a bajba jutott légijárművek, valamint az utasok és személyzetük számára” – írja a honvedelem.hu, amely egy videót is közzétett az új helikopterekről.

A miniszter közölte, hogy az évekkel korábban megkezdett haderőfejlesztési programnak köszönhetően a Magyar Honvédség alakulatai a legmodernebb eszközökkel gazdagodnak. A fejlesztések sorában kiemelt szerepet kapott a légierő modernizálása, ezen belül is a forgószárnyas képességek fokozása.

Ahogy azt Szalay-Bobrovniczky megjegyezte, az Airbus H145-ösök mellett a csapat- és teherszállításra alkalmas Airbus H225M közepes többcélú helikopterek leszállítása is folyamatban van.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.