Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Minimális a kereslet az újépítésű ingatlanokra

Nem számítanak jelentősebb fellendülésre.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A január és a február kifejezetten „keserves” volt, mindössze néhány kisebb értékű eladása volt az irodának, március és április táján viszont mintha ismét megmozdultak volna a vevők, így elkezdett nőni a tranzakciók száma – mondta Marosvölgyi Gabi, a Balla Ingatlan csepeli és szigetszentmiklósi irodájának szakmai vezetője.

A dél-pesti agglomeráció ingatlanpiacán azonban a telkekkel ellentétben továbbra is „gyakorlatilag nulla” a kereslet az újépítéstű ingatlanokra. Ezeknek az ára riasztja el a vevőket, hiszen az építőanyagárak tovább emelkedtek, ahogy a telkek ára sem zuhant. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Az eladók nem akarnak és nem is tudnak engedni az árból

A felújításra váró családi házaknál még az elhelyezkedés sem javít sokat a helyzeten, a szakértő szerint ráadásul a kínálat egyre nagyobb, és már jelentős mértékben meghaladja a keresletet – mely becslése szerint mintegy 40 százalékkal biztosan csökkent az elmúlt évben.

A csökkenő kereslet viszont nem eredményezte az árak mérséklődését, vagy legalábbis nem drasztikus mértékben. A 2008-as válsággal szemben, amikor zuhantak az ingatlanárak, ez most nem következett be, mintha az eladók „nem fognák fel”, hogy változott a helyzet, illetve ha fel is fogják, nem tudnak engedni az árból, hiszen ha másik ingatlant akarnak venni az eladott ingatlan árából, akkor szintén magas árakkal szembesülnek – magyarázta Marosvölgyi.

Úgy véli, hogy amíg a háború tart és az infláció számottevő mértékben nem csökken, a hitelkamatok pedig magasak, addig jelentősebb fellendülésre nem lehet számítani.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.