Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Magasabb minimálbért ígér az államtitkár, mint amilyen átlagbér volt a Gyurcsány-kormány idején

TÉMÁK:
#Pénzügy
MTI/Kovács Tamás
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Schanda Tamás Facebook-oldalára feltöltött videójában arról beszélt, lényegében háromszorosára nőhet a minimálbér 2009-hez képest.

A béremelések érdekében a kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat, hogy a dolgozók is minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden a Facebookra feltöltött videójában.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Schanda Tamás közölte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér.

Hozzátette, a 2009-es szinthez képest a minimálbér és a szakmunkás minimálbér gyakorlatilag a háromszorosára emelkedett. Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány, Bajnai korszakban az átlagbér volt.

Kiemelte, a minimálbér emeléshez szükséges adócsökkentéseket most sem szavazta meg a baloldal, ugyanis el akarják törölni a minimálbért. A minimálbér sorozatos támadása már a baloldal programja lett – jelentette ki az államtitkár.

Védjük meg a magyar embereket és ne hagyjuk, hogy a baloldal eltörölje a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért” – fogalmazott Schanda Tamás, aki a közösségi oldalára feltöltött videójában egyúttal megjegyezte: “Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.”