Ebben a háromkamrás mini gépházban még egy RTX 3090 is könnyedén elfér

MSI
PC
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Láttunk már korábban furcsán kinéző gépházakat, az MSI azonban rátett még egy lapáttal a forradalmi tervezésű ITX szabványú egységével.

A MEG Treble névre keresztelt gépház elülső része első blikkre szűkösnek tűnik, ám valójában még a grafikus kártyák zászlóshajójának tartott Nvidia GeForce RTX 3090 nagyobb darabja is elfér benne.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A három részből álló szerkezet második kamrája az alaplapnak és a tápegységnek van fenntartva, ajánlás szintjén egy MEG Z690i Unify-t, illetve egy 750 W-os modult javasolnak a beépítéshez.

A harmadik kamra a folyadékhűtés beszerelésére lett elkülönítve, amelyhez az MSI a MEG CoreLiquid C280-as modellre esküszik, ami egy alumínium radiátort használ integrált szivattyúval és két darab 140 milliméteres ventilátorral.

A háromkamrás elrendezés révén az MSI elszigeteli a különálló komponensek által termelt hőt, ezáltal elméletileg javítani lehet a teljesítményen is. Az első beüzemeléshez a tajvani cég egy 12. generációs Intel Core i9-12900K processzort szerelt be egy 32 GB-os Corsair Vengeance DDR5 memóriával, illetve egy 2 TB-os Spatium M480 PCIe 4.0 NVMe SSD-vel párosítva.

A MEG Treble támogatja a vízszintes és a hagyományos, függőleges tájolású elhelyezéseket, azonban utóbbi előnyösebb lehet hűtés szempontjából. Arról a vállalat egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy mennyibe kerülhet majd a gépház, ám a CES konferencia végeztével kiderülhetnek a fontosabb részletek.

Fotó: MSI