Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Már a Minecraft játékosai sincsenek biztonságban, rengeteg adatot szivárogtattak ki

14 GB-os adatbázist tettek közzé, felhasználói és szerveradatok is rossz kezekbe kerültek.

Fotó: unsplash | illusztráció
PC

Bense Róbert

Szerkesztő

A kiszivárogtatott adatokat március 23-án tették közzé a darkweb egyik illegális online piacterén, és gyakorlatilag fillérekért adják-veszik azokat. Néhány közzétett dokumentumban fizetési adatok, címek, e-mail címek, IP-címek egyaránt szerepelnek.

Az adatbázis a Cybernews információi szerint több mint 700 fájlból áll, és nagyon úgy tűnik, hogy a kiberbűnözők egymás után több alkalommal is feltörték a Minecraft-szervererket. A Microsoft egyelőre nem kommentálta az esetet, így azt sem lehet tudni, hogy pontosan melyik szervereket támadtak meg. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Tavaly novemberben már történt egy hasonló incidens, akkor csaknem 17,7 GB-nyi adatot loptak el, melynek kapcsán a „Leaked12” néven ismert hackert tették felelőssé. A szakértők szerint a nyilvánosságra hozott érzékeny adatok vélhetően még több bűncselekményt generálnak.

Az érintett felhasználóknak azt tanácsolják, hogy változtassák meg jelszavaikat és a kiszivárgott belépési adatokat ne használják semmilyen más fiókjukban, hiszen a kiberbűnözők valószínűleg több platformon is megpróbálnak majd belépni azokkal. Továbbá azt is javasolták, hogy mindig kapcsolják be a kétfaktoros hitelesítést.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.