Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,74 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
456,98 Ft
Bitcoin
68,589 $

Kiderült, mi vagy inkább ki áll Milák Kristóf fantasztikus formája mögött

Minden idegszálával a versenyzésre koncentrált, de a megfelelő felkészülés nélkül ez mit sem ért volna.

...svg content...Budapest, 2024. április 9. A gyõztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Milák Kristóf teljesen kizárta a sajtót a Duna Arénában, az olimpiai- és világbajnok 24 éves úszóklasszis látszólag csak a feladatára összpontosított, aminek végcélja a párizsi címvédés. Ehhez egyre közelebb is van, hiszen az országos bajnokság nyitónapján máris remek idővel nyerte meg a 100 gyorsot.

Milák felkészülése kapcsán számos homályos részlet látott napvilágot az elmúlt hónapokban, és bár az egyértelmű volt, hogy újrakezdte az edzéseket, azt pontosan nem lehetett tudni, hogy mennyit hagyott ki, mint ahogy azt sem, hogy milyen formában érkezik az ob-re. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

Ha szavakkal nem is, tettekkel bizonyította, hogy nem veszi félvállról a 2024-es ötkarikás játékokat, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy hat számban is jelölték az országos bajnokságon. Igaz az még kérdéses, hogy ezek közül végül mennyin indul el.

Habár a 100 gyorson produkált 48,34 négy századdal elmarad az olimpiai szintidőtől, a keddi eredménye jobb, mint a tavalyi, kaposvári ob-n mutatott ideje. Milák pedig mostanra minden bizonnyal komoly edzésmunkán van túl, amit az Index információi is megerősítettek.

A laphoz befutott ugyanis egy e-mail, méghozzá egyenesen az ausztráliai Brisbane-ből, melyben azt írták, hogy tavaly szeptemberben és októberben is a St. Peters Western Swim Club-ban edzett, a neves tréner, Dean Boxall irányítása alatt. Boxall többek között azt az Ariarne Titmust is edzette, aki a tokiói olimpián 200 és 400 gyorson is aranyérmet nyert.