Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

A Midjourney drasztikus lépésre szánná el magát

Ezentúl egy meghatározott ideig nem lehetne politikusok képeit generálni a legnagyobb képgeneráló mesterséges intelligenciával.

Fotó: Unsplash/Brooke Cagle
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az úttörő mesterséges intelligenciával működő képgeneráló Midjourney vállalat azt fontolgatja, hogy megszünteti annak a lehetőségét, hogy szoftverével képeket készítsenek Joe Bidenről és Donald Trumpról, annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztásról való figyelemelterelésre vagy félretájékoztatásra használják fel őket.

A Midjourney vezérigazgatója, David Holz a múlt héten a Bloombergnek nyilatkozva beszélt a tervről, hangsúlyozva, bár szórakoztató fotókat generálni a mesterséges intelligenciával, a választások miatt inkább nem kockáztat: Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

„Tudom, hogy szórakoztató Trump-képeket készíteni – én magam is készítek Trump-képeket. Trump esztétikailag nagyon érdekes. Azonban valószínűleg jobb, jobb, ha egy kicsit kivonom magam a választás idejére. Majd meglátjuk.”

Az AI által generált képek az utóbbi időben aggodalomra adnak okot, noha a számtalan megkérdőjelezhető alkotás közül leginkább a Taylor Swift képmását ábrázoló pornográf képek okoztak közfelháborodást. Ez pedig arra késztette a törvényhozókat és az énekesnőt támogató rajongókat, hogy komolyabb védelmet követeljenek az AI által generált képekkel szemben.