Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

Ezúttal Microsoft Teamsen támadnak az adathalász csalók

A Microsoft legnépszerűbb kommunikációs szolgáltatását vették célba hackerek.

PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A támadók a Teamsen kártékony szoftvert tartalmazó dokumentumot küldenek a célpontoknak. Ha valaki megnyitja a fájlt, az egy olyan trójai programot telepít az eszközre, mellyel a hackerek átvehetik az irányítást az eszköz felett – figyelmeztetett a Portfolio hírportál.

Januárban az Avanan nevű kiberbiztonsági vállalat kezdte el követni a fenyegetést, mely során a chatfolyamba küldenek kártékony parancsfájlokat a csalók. A fájl megnyitása után a hackerek olyan DLL kiterjesztésű fájlokat másolhatnak az eszközre, amely lehetővé teszi a programnak, hogy átvegye a számítógép feletti irányítást. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az Avanan kiberbiztonsági szakértőj, Jeremy Fuhcs elmondta, a Teamsen keresztül terjedő csalással a támadók milliókat képesek megcélozni könnyedén.

Az app egyébként a koronavírus-járvány alatt óriási népszerűségnek örvendett, ami főként a home office-ba vonulás miatt történhetett meg. 2020 áprilisában a naponta aktív felhasználók száma 75 millió volt világszerte, ez a szám 2021 második félévének végére már 145 millióra emelkedett.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.